ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΖΕΛΕ ΑΝΑΝΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 06/11/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Πάνο Βήττα

Ημερομηνία προβολής 05/11/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το επεισόδιο
ΥΛΙΚΑ

  • 1 ρίζα φινόκιο
  • 200 γρ. λάχανο
  • 3 καρότα
  • 100 γρ. ραπανάκια
  • 1 φέτα ζαμπόν μπούτι χοιρινό Fountre Ifantis
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 κ.γ. κρέμα μπαλσάμικου
  • Αλάτι & πιπέρι (προαιρετικά)
  • Άνηθο (προαιρετικά)

Για το ζελέ:

  • 2 φακελάκια ζελέ ανανά
  • 250 ml ζεστό νερό
  • 250 ml κρύο νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε το περιεχόμενο από τα δύο φακελάκια ζελέ στο βραστό νερό και ανακατεύουμε μέχρι η σκόνη να διαλυθεί καλά. Ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το κρύο νερό και αφήνουμε το ζελέ να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά σε σχήμα ζουλιέν και τα ανακατεύουμε. Κόβουμε σε μικρούς κύβους το χοιρινό καπνιστό.
Σε μια φόρμα αντικολλητική ή σιλικόνης αδειάζουμε ελάχιστη ποσότητα ζελέ τοποθετούμε τα αναμεμιγμένα λαχανικά, τα συμπιέζουμε, προσθέτουμε τους κύβους χοιρινού, απλώνουμε από πάνω τα υπόλοιπα λαχανικά και περιχύνουμε και το υπόλοιπο ζελέ. Κουνάμε τη φόρμα για να πάει παντού το ζελέ.
Τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο, σε δυνατή ψύξη, για 3-4 ώρες μέχρι να πήξει το ζελέ.
Βγάζουμε τη φόρμα, τη βουτάμε για μισό λεπτό σε καυτό νερό, την αναποδογυρίζουμε και αφαιρούμε με προσοχή το περιεχόμενο. Αν η φόρμα είναι σιλικόνης δεν χρειάζεται να κάνουμε την παραπάνω διαδικασία.
Σερβίρουμε το ζελέ λαχανικών με σταγόνες ελαιόλαδου και κρέμα μπαλσάμικου και τοποθετούμε την κορυφή από το φινόκιο ή άνηθο για ντεκόρ.