ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΟΦΡΙΤΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΜΠΙΖΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 25/10/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Γιάννη Γραμμένο

Ημερομηνία Προβολής: 25/10/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

YΛΙΚΑ
  • 4 φέτες/ 150 γρ. μοσχάρι νουά
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 1 ματσ. μαϊντανό
  • Αλεύρι
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 ζωμό λαχανικών  Knorr σπιτικός
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ½ φλ. κονιάκ

Για το ρύζι μπιζι:

  • 250 γρ. ρύζι καρολίνα
  • ½ κρεμμύδι ξερό
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο
  • 150 γρ. μπιζι (αρακά)
  • 600-700 γρ. ζωμό λαχανικών Knorr σπιτικό
  • 100 γρ. γραβιέρα Κερκύρας
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλευρώνουμε το κρέας και το τηγανίζουμε και από τις δύο μεριές μέχρι να ροδίσει, το τοποθετούμε σε μια πλατιά κατσαρόλα.
Στο λάδι που έχουμε τηγανίσει το μοσχάρι  ρίχνουμε το σκόρδο να ροδίσει ελαφρώς ,προθέτουμε τον μαϊντανό ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κονιάκ (προσοχή θα πάρει φωτιά )  μόλις σβήσει η φωτιά το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το ζωμό αφήνουμε να πάρει μία βράση και μετα προσθέτουμε το αλάτι το πιπέρι.
Αφήνουμε το σοφρίτο να βράσει για 40-45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Κατά την διάρκεια του βρασμού δεν ανακατεύουμε με κουτάλα παρά μόνο κουνώντας την κατσαρόλα!

Για το ρύζι μπιζι

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν ,προσθέτουμε το ρύζι και το μπίζι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το νερό ή το ζωμό ,σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 15 περίπου λεπτά.

Τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα το αλάτι και το πιπέρι και σερβίρουμε .