ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΦΙΛΕΤΟ ΓΛΩΣΣΑΣ ΜΕ ΖΕΣΤΗ ΣΟΣ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑΣ, ΑΝΗΘΟ & ΛΕΜΟΝΙ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 27/05/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό την Ελένη Ψυχούλη


Ημερομηνία προβολής 27/05/11 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ
• 1 συσκ. γλώσσα φιλέτο
• 50 γρ. μαγιονέζα Hellmann’s Real
• Χυμό από 1 λεμόνι
• 1 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
• 1 σφηνάκι ούζο
• 50 μλ ελαιόλαδο Άλτις
• Αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μαγιονέζα μαζί με τον χυμό του λεμονιού, το ούζο και 10 κ.σ. χλιαρό νερό. Ανακαυτεύουμε καλά όλα μαζί τα υλικά. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να θερμανθεί καλά. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα του ψαριού και τα αλευρώνουμε ελαφρά. Βάζουμε τα φιλέτα στο τηγάνι. Τα τηγανίζουμε 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Σβήνουμε με τη σως μαγιονέζας και την αφήνουμε λίγο ακόμα στη φωτιά για να δέσει. Τέλος, ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο και σερβίρουμε.