ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 13/12/2012
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
- 1lt ρακί
- 100 γρ. μέλι
- Χυμό από ½ πορτοκάλι και τη φλούδα του
- 2 μοσχοκάρφια
- 2 κανελόξυλα
- 1 κλων. τσάι του βουνού
- 1 κλων. φασκόμηλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα βράζουμε όλα μαζί. Μόλις πάρουν 1 βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε σκεπασμένη την κατσαρόλα για 7 ώρες το λιγότερο. Σουρώνουμε και αποθηκεύουμε σε μπουκάλι. Κάθε φορά που θέλουμε να σερβίρουμε ανακινούμε καλά το μπουκάλι. Σερβίρεται κρύο και ζεστό. Προσοχή στο βρασμό το ρακόμελο είναι ιδιαίτερα εύφλεκτο.