ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΣΚΟΡΔΟ & ΓΑΡΙΔΕΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 01/06/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ. λιγκουίνι
  • 400 γρ. σπανάκι
  • 16 γαρίδες 
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 80 ml Arla κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. Arla Aυθεντικό Regato
  • 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak
  • 50 ml λευκό κρασί
  • 2 κ.σ. καβουρδισμένο σουσάμι 
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό, για 10-11 λεπτά, μέχρι να γίνουν al dente.
Όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε και τα κρυώνουμε κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό.
Τοποθετούμε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, τύπου γουόκ, σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε μία κουταλιά ελαιόλαδο και μία κουταλιά βούτυρο.
Σωτάρουμε τις γαρίδες, για 1-2 λεπτά, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και όταν είναι έτοιμες τις αποσύρουμε από το τηγάνι.
Ξαναβάζουμε το ίδιο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Σωτάρουμε τη μισή ποσότητα από το σπανάκι και το αρωματίζουμε με μία σκελίδα σκόρδο. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το υπόλοιπο σπανάκι. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αλατοπιπερώνουμε. 
Ρίχνουμε μέσα στο σπανάκι τα ζυμαρικά, προσθέτουμε τις γαρίδες, την κρέμα γάλακτος, το τριμμένο regato και ανακατεύουμε καλά.
Μόλις πάρει μία βράση και δέσει η σάλτσα αποσύρουμε από την φωτιά.
Σερβίρουμε τα λιγκουίνι με το σπανάκι και τις γαρίδες και πασπαλίζουμε από πάνω με το καβουρδισμένο σουσάμι.