ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΓΑYΡΟΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΜΕ ΜΑΡΑΘΟ & ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 04/05/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Ελένη Ψυχούλη
ΥΛΙΚΑ
  • ½ κιλό κατεψυγμένο γαύρο Trata On Ice 
  • 1 ματσ. μάραθο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελ. σκόρδο 
  • 1 κ.γ. μαραθόσπορο
  • Χυμό & ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • ½ κ.γ. πάπρικα
  • Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο μία στρώση από τον μάραθο, τον μαραθόσπορο και το σκόρδο. 
Τοποθετούμε από πάνω τον γαύρο, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό. Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε τον γαύρο να ψηθεί για 2 περίπου λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και προσθέτουμε το ξύσμα από πορτοκάλι και λεμόνι. Σερβίρουμε τον γαύρο σαγανάκι, πασπαλίζουμε με την πάπρικα και περιχύνουμε με χυμό λεμόνι.