ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 10/12/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Aπό τον Chef Γιώργο Στυλιανουδάκη
Ημέρα προβολής 10/12/14. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. γραβιέρα
- 4 φύλλα κρούστας
- 4 πιπεριές Φλωρίνης
- 1 κ.σ. βούτυρο Lurpak
- 150 ml ελαιόλαδο
- 3 αβγά
- 50 γρ. σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τη γραβιέρα σε 4 κομμάτια (65 γρ. το καθένα).
Ψήνουμε τις πιπεριές Φλωρίνης, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε κατά μήκος σε κομμάτια.
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αβγά.
Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο με λίγο ελαιόλαδο.
Απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας, το κόβουμε σε λωρίδες και τις αλείφουμε με βούτυρο και ελαιόλαδο με ένα πινέλο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία 3 φορές.
Βάζουμε ένα κομμάτι γραβιέρα πάνω σε κάθε φύλλο κρούστας, προσθέτουμε την πιπεριά Φλωρίνης, βουτυρώνουμε και τυλίγουμε σε ρολό.
Αλείφουμε τα ρολάκια με αβγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 165 βαθμούς, για 12-13 λεπτά.