ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 09/02/2017
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
400 ΓP. MOPTAΔEΛA FERRANO IFANTIS
120 ΓP. BOYTYPO LURPAK (ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ)
100 ΓP. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
2 Κ.Σ. KΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΜΕ ΣΥΚΟ KALAMATA PAPADIMITRIOU
40 ΓP. ΨΙΧΑ ΑΠΟ ΨΩMI TOY TOΣT
40 ΓP. ΦIΣTIKI AIΓINHΣ
AΛATI-ΠIΠEPI
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε στο μούλτι τη μορταδέλα με την ψίχα από το ψωμί του τοστ και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το φρέσκο τυρί κρέμα, το βούτυρο, την κρέμα βαλσαμικού με σύκο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε σε μια μακρόστενη φόρμα, καλυμμένη με διάφανη μεμβράνη τα φιστίκια Αιγίνης. Απλώνουμε το μείγμα με τη μορταδέλα και καλύπτουμε από πάνω με την διάφανη μεμβράνη. Βάζουμε την τερίνα στο ψυγείο, για τουλάχιστον 3 ώρες, να κρυώσει και να σφίξει.
Έπειτα ξεφορμάρουμε την τερίνα και την αναποδογυρίζουμε.
Γαρνίρουμε με κρέμα βαλσαμικού με σύκο και σερβίρουμε.