ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΑΣΙΩΤΙΚΟ KATΣIKAKI ME ΠΙΛΑΦΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 22/10/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Γιώργο Καντέλη
Ημέρα προβολής 22/10/14

ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα
  • 1 κιλό κατσικάκι μπούτι (σε κομμάτια)
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 ντομάτες
  • 200 γρ. ρύζι αρμπόριο ή καρολίνα
  • 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
4 κ.σ. γιαούρτι 
Κανέλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρουμε το κατσικάκι στη χύτρα με ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσει. Κόβουμε και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και το νερό. Κλείνουμε τη χύτρα και το αφήνουμε να βράσει για 15-20 λεπτά. 
Αφού μαγειρευτεί, αφαιρούμε το κρέας και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ το ζουμί με τα λαχανικά. Στη συνέχεια ρίχνουμε στο ζουμί το ρύζι και το αφήνουμε να βράσει για 8-9 λεπτά. Στο τέλος, δένουμε με το βούτυρο. 
Σερβίρουμε το κατσικάκι με το πιλάφι. Προσθέτουμε το γιαούρτι και πασπαλίζουμε με κανέλλα.