ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΧΟΙΡΙΝΟΣ ΛΑΙΜΟΣ ΜΕ ΧΑΡΟΥΠΟΜΕΛΟ & ΜΠΥΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 01/04/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό τον Chef Bασίλη Βασιλείου

Hμέρα προβολής 1/04/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ. χοιρινό λαιμό
  • 1 ζωμό βοδινού Knorr Σπιτικός
  • 80 ml μπύρα
  • 50 γρ. χαρουπόμελο
  • 25 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
  • Σπάγγο κουζίνας
  • Ρευστή μαργαρίνη Βιτάμ Culinesse
  • Aλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Δένουμε σφιχτά τον χοιρινό λαιμό με σπάγγο κουζίνας.
Αλατίζουμε και σωτάρουμε το κρέας σε ρευστή μαργαρίνη, μέχρι να θωρακιστεί και να ροδοκοκκινήσει.
Έπειτα το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 30 λεπτά.
Στο ίδιο τηγάνι που σωτάραμε το χοιρινό, αφαιρούμε το ελαιόλαδο, το βάζουμε να κάψει και σβήνουμε με την μπύρα.
Όταν βράσει λίγο, προσθέτουμε το χαρουπόμελο, το ζωμό βοδινού και το αφήνουμε, για 2-3 λεπτά, να μειωθεί σε ποσότητα και να δέσει η σάλτσα. Βάζουμε το κρέας στη σάλτσα.
Ρίχνουμε λίγη μπύρα στο ταψί ανακατεύουμε με τα υγρά του κρέατος και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.
Στο τέλος, προσθέτουμε μαργαρίνη με βούτυρο για να δέσει η σάλτσα. Αφαιρούμε το σπάγγο και σερβίρουμε το κρέας.