ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΟΝΤΣ ΖΕΣΤΟ ΜΕ ΜΟΣΧΑΤΟ ΚΡΑΣΙ ΣΑΜΟΥ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 29/12/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Ανδρέα Λαγό

Ημερομηνία Προβολής: 29/12/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

 

  • 1 μπουκάλι/ 750ml μοσχάτο κρασί Σάμου
  • 3 φλ. χυμό ροδιού
  • 1 φλ.χυμό λεμονιού
  • 3 ξυλαράκια κανέλας
  • 10 γαρύφαλλα
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 πορτοκάλι
  • Φύλλα πορτοκαλιάς για στόλισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το κρασί, το χυμό του ροδιού, το χυμό του λεμονιού, την κανέλα, τα γαρύφαλλα, το μοσχοκάρυδο και βράζουμε για 10’ λεπτά. Κατεβάσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρούμε τα μπαχαρικά σουρώνουμε το ποντς και σερβίρουμε  όπως είναι ζεστό. Προαιρετικά στα ποτήρια προσθέτουμε φέτες και φύλλα πορτοκαλιού για ομορφιά.

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το χυμό ροδιού με χυμό πορτοκαλιού ή άλλο χυμό της αρεσκείας μας.