ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΥΡΓΟΣ ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΥ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 05/12/2011

Βαθμός δυσκολίας:


Aπό τη chef Λίνα Φουρνιστάκη

Ημερομηνία Προβολής: 05/12/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

½ κιλό λουκάνικο Σύρου (ή άλλο λουκάνικο με γλυκάνισο)

250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

4 πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι

1 κ.σ. μπούκοβο

2 κ.σ. πελτέ Pummaro

1 μεγάλο κρεμμύδι

3 σκελ. σκόρδο

Ζάχαρη

1 σπιτικό ζωμό κότας Knorr

2 κ.σ. μαϊντανό

10 πατάτες βρασμένες

Αλάτι

Ελαιόλαδο Άλτις

Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

250 γρ. γαλοτύρι για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε σε άφθονο νερό ολόκληρες με τη φλούδα τους μέχρι να μαλακώσουν. Βγάζουμε από το νερό και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Για να βγάλουμε το περιεχόμενο από τα λουκάνικα, τα βυθίζουμε σε μεγάλο μπολ με νερό, τα αφήνουμε 4-5 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν εξωτερικά, και στη συνέχεια αφαιρούμε το έντερο και κρατάμε το περιεχόμενό τους.

Σε μία ρηχή κατσαρόλα προσθέτουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε πολύ καλά τον κιμά από το λουκάνικο και τον μοσχαρίσιο κιμά μέχρι να πάρουν χρώμα, περίπου 10 λεπτά.

Σε μπλέντερ ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τον κιμά και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας πελτέ, ελάχιστο νερό και ανακατεύουμε καλά για να διαλυθεί.

Σε μπλέντερ λιώνουμε τις πιπεριές Φλωρίνης και προσθέτουμε στο τηγάνι, προσθέτουμε και το ζωμό κοτόπουλου και ανακατεύουμε για να διαλυθεί. Προσθέτουμε ακόμα μια κουταλιά σούπας πελτέ και το αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά του. Συμπληρώνουμε το μπούκοβο, προσθέτουμε προσεκτικά λίγο αλάτι και συνεχίζομε το μαγείρεμα για ακόμα 7-8 λεπτά.

Κόβουμε τις βρασμένες πατάτες σε φετούλες και τις τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο μέχρι να πάρουν χρώμα και να κάνουν μια ωραία κρούστα.

Σχηματίζουμε έναν πύργο σαν πυραμίδα βάζοντας στην βάση του πιάτου 2-3 κουταλιές της σούπας κιμά και από πάνω τη μεγαλύτερη πατάτα. Επαναλαμβάνουμε 5-6 φορές με στρώσεις κιμά και πατάτας (με σταδιακά μικρότερο μέγεθος) και τελειώνουμε βάζοντας μια τελευταία στρώση κιμά, μια κουταλιά γαλοτύρι και λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο.