ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 29/04/2015
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
Ημέρα προβολής 29/04/15
ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα
- ½ κιλό πατάτες
- 80 γρ. βούτυρο Lurpak
- 100 γρ. γάλα
- 20 λιαστές ντομάτες
- 1 κ.σ. λάδι από τις λιαστές ντομάτες
- 2 κ.σ. μέντα ψιλοκομμένη
- Αλάτι- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεφλουδίζουμε και πλένουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τις τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο κρύο νερό.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, και αφήνουμε τις πατάτες να βράσουν.
Όταν οι πατάτες είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε καλά.
Στη συνέχεια ζεσταίνουμε τις βρασμένες πατάτες με 2 κουταλιές γάλα, μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις λιώνουμε με το εργαλείο του πουρέ. Μεταφέρουμε τις λιωμένες πατάτες στην κατσαρόλα, προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα και ανακατεύουμε με μία κουτάλα με σιλικόνη, μέχρι να απορροφηθεί το γάλα και να πάρει βελούδινη υφή ο πουρές. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και δένουμε με το βούτυρο.
Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε μέσα το ελαιόλαδο.
Σωτάρουμε τις λιαστές ντομάτες με λίγο από το λάδι τους, για 1-2 λεπτά και τις προσθέτουμε στον πουρέ. Ρίχνουμε την μέντα, αλάτι πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.