ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 07/06/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον chef Δημήτρη Ηλιάδη

Ημερομηνία Προβολής: 7/6/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 6 φέτες μοσχάρι νουά
  • 3 κρεμμύδια
  • 2 μεγάλες μελιτζάνες
  • 1 κιλό ντομάτες
  • 2 κ.γ. πελτέ Pummaro
  • 6 χοντρές φέτες γραβιέρα 
  • 1 φλ. μυζήθρα μαλακή
  • 1 καυτερή πιπεριά πράσινη
  • ½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο Άλτις 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τις μελιτζάνες, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τις κόβουμε σε οριζόντιες χοντρές φέτες σε μέγεθος ίδιο με την επιφάνεια της κάθε φέτας μοσχαριού. 

Τις βάζουμε σε μπολ με άφθονο αλατισμένο νερό για μισή ώρα ώστε να ξεπικρίσουν ελαφρά.

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι χοντροκομμένο. 

Μόλις πάρει χρώμα το κρεμμύδι προσθέτουμε τις φέτες κρέατος και τις θωρακίζουμε για να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.

Προσθέτουμε τις ντομάτες κομμένες σε μεγάλα κυβάκια, τον πελτέ ντομάτας, βάζουμε αλάτι, πιπέρι και λίγη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη, σβήνουμε με το κρασί αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί, βάζουμε καπάκι και το αφήνουμε στην άκρη να μαγειρευτεί σε μέτρια θερμοκραία για περίπου 30-40 λεπτά.

Αφαιρούμε τις μελιτζάνες από το αλατόνερο, τις ξεπλένουμε και τις στεγνώνουμε καλά με χαρτί.

Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν καλά και να πάρουν χρώμα.

Σε ταψί στρώνουμε τις μελιτζάνες, από πάνω τοποθετούμε ένα κομμάτι μοσχάρι με λίγη σάλτσα, από πάνω βάζουμε τριμμένη φρέσκια μυζήθρα, από πάνω μια φέτα γραβιέρα και από πάνω μια χοντρή φέτα φρέσκιας ντομάτας. 

Περιχύνουμε το κάθε πυργάκι με μπόλικη σάλτσα ντομάτας από την κατσαρόλα, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 170-180 βαθμούς για 25-30 λεπτά, μόλις λιώσουν τα τυριά και ενωθούν τα υλικά.