ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΕΣ ΠΙΤΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΜΠΟΥΚΙΕΣ & ΓΟΥΑΣΑΚΑΚΑ

Aπό τον Chef Μarko Rossi

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΕΣ ΠΙΤΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΜΠΟΥΚΙΕΣ & ΓΟΥΑΣΑΚΑΚΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 06/11/2015

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

YΛΙΚΑ

500 ΓΡ. ΚΟΤΟΜΠΟΥΚΙΕΣ ΙFANTIS
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK SOFT
1 ΓΑΛΛΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ
ΗΛΙΕΛΑΙΟ (ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ)

ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΕΣ ΠΙΤΕΣ:
200 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ
1 Κ.Σ. ΞΙΔΙ
1/4 Κ.Γ. ΑΛΑΤΙ
1/4 Κ.Γ. ΖΑΧΑΡΗ
70 ML ΝΕΡΟ
50 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΟΥΑΣΑΚΑΚΑ:
1 ΩΡΙΜΟ ΑΒΟΚΑΝΤΟ
1 ΜΕΤΡΙΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ
1 ΜΙΚΡΗ ΚΑΥΤΕΡΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
1 ΝΤΟΜΑΤΑ
1 ΜΑΤΣ. ΦΡΕΣΚΟ ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ
1 Κ.Σ. ΞΙΔΙ
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ζύμη:
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το ξίδι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το νερό, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Πλάθουμε τη ζύμη και την αφήνουμε για 30 λεπτά, να ξεκουραστεί.
Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι τον πάγκο και ανοίγουμε με έναν πλάστη τη ζύμη σε στρογγυλό σχήμα. Έπειτα ψήνουμε τις πίτες σε ένα τηγάνι, και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν.
Τοποθετούμε σε μια σακούλα ή σε μία πετσέτα τις πίτες, για να παραμείνουν μαλακές.

Για τη γουασάκακα:
Κόβουμε και βάζουμε σε ένα μπολ το αβοκάντο, την κόκκινη πιπεριά, το κρεμμύδι, τη μικρή καυτερή πιπεριά και τον κόλιανδρο. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο, το ξίδι και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Βάζουμε τη σάλτσα στο ψυγείο.

Βάζουμε σε ένα τηγάνι ηλιέλαιο και το αφήνουμε να κάψει. Τηγανίζουμε τις κοτομπουκιές, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Απλώνουμε πάνω σε κάθε πίτα λίγη από τη γουασάκακα. Προσθέτουμε τις φέτες ντομάτας, αλατίζουμε και αλείφουμε με βούτυρο. Βάζουμε από πάνω τις κοτομπουκιές, τυλίγουμε τις πίτες σε ρολό με λαδόκολλα, τις κόβουμε στη μέση και τρώμε με το χέρι.