ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΙΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ & ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 30/03/2012

Βαθμός δυσκολίας:


Από την διατροφολόγο Έλενα Παραβάντη

Ημερομηνία Προβολής: 30/3/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. κατεψυγμένο βιολογικό σπανάκι IFANTIS
  • 200 γρ. μανιτάρια λευκά
  • 3 ντοματίνια
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 3 αβγά
  • ½ φλ. κρέμα γάλακτος 
  • ½ φλ. γάλα
  • 1 φλ. κίτρινο τυρί τριμμένο
  • Μαργαρίνη με βούτυρο Flora
  • Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ



Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βγάζουμε το σπανάκι από την κατάψυξη και το κρατάμε σε θερμοκρασία δωματίου σε ένα σουρωτήρι για να φύγουν τα περισσότερα υγρά του ή το στίβουμε με το χέρι.

Ξεφλουδίζουμε ή σκουπίζουμε καλά με νωπή πετσέτα τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φετούλες.

Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και
σοτάρουμε τα μανιτάρια μαζί με το σκόρδο ψιλοκομμένο και λίγο αλάτι.

Προσθέτουμε το σπανάκι και σοτάρουμε μέχρι
να μαραθεί. Δεν θέλουμε να μείνουν καθόλου υγρά στο τηγάνι, γιατί δεν θα σφίξει η τάρτα.

Σε μπολ χτυπάμε καλά τα αβγά με ένα σύρμα. Προσθέτουμε
την κρέμα γάλακτος και το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα.

Αλείφουμε με μαργαρίνη με βούτυρο ένα ταψί ή ταρτιέρα για
κις με διάμετρο περίπου 20-22 εκατοστά.

Αδειάζουμε το μείγμα με το σπανάκι και τα μανιτάρια στο
ταψί και τα στρώνουμε καλά να πάει παντού ομοιόμορφα.

Πασπαλίζουμε με το τριμμένο κίτρινο τυρί (μπορούμε να
χρησιμοποιήσουμε κασέρι ή γραβιέρα) και αδειάζουμε από πάνω το μείγμα με τα
αβγά.

Κόβουμε σε φέτες τα ντοματίνια και τα τοποθετούμε από πάνω.

Προσθέτουμε πιπέρι και λίγο φρέσκο θυμάρι και ψήνουμε για
35 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο.