ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΑ ΜΕ ΑΒΓΑ, ΜΠΕΪΚΟΝ & ΚΕΤΣΑΠ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 28/11/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Ελένη Ψυχούλη


Ημερομηνία προβολής 28/11/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 1 μπαγκέτα
  • 3 αβγά
  • 1/3 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. κέτσαπ Hellmann’s με 50% λιγότερη ζάχαρη
  • ½ φλ. γραβιέρα 
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 4 – 5 φέτες μπέικον 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνoυμε μια μπαγκέτα, την κόβουμε στη μέση και την αδειάζουμε σαν βάρκα. Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια και το σοτάρουμε σε καλά ζεσταμένο τηγάνι χωρίς λάδι. Μόλις σοταριστεί το μπέικον προσθέτουμε και το φρέσκο κρεμμυδάκι για ½ λεπτό περίπου και αποσύρουμε. Σ’ ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με τη κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε τη κέτσαπ, τη γραβιέρα, όχι όλη για να πασπαλίσουμε τη μπρουσκέτα μας κι από πάνω, και πιπέρι. Βάζουμε τη μπαγκέτα μας σε ένα ταψί, πρώτα μοιράζουμε το μπέικον, από πάνω βάζουμε το μείγμα με τα αβγά, στη συνέχεια λίγη κέτσαπ και τέλος πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 – 25 λεπτά.
Εναλλακτικά αντί να βάλουμε την κέτσαπ μέσα στο μείγμα, μπορούμε να την βάλουμε από πάνω αφού ψηθεί ή στο πλάι στο πιάτο που θα σερβίρουμε.