ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ & ΦΑΚΕΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 10/11/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα 
  • 350 γρ. φακές
  • 16 κάστανα βρασμένα 
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak
  • 1/2 κ.γ. κύμινο 
  • 1 κ.σ. κόλιανδρο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 3 ντομάτες  
  • 1 σκελ. σκόρδο 
  • 1 κρεμμύδι 
  • 1,2 lt ζωμό λαχανικών
  • 150 ml Arla κρέμα γάλακτος 
  • Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε το κύμινο και τον φρέσκο κόλιανδρο και ανακατεύουμε συνεχώς, για 1-2 λεπτά, για να μην πάρει χρώμα.
Βάζουμε μέσα τα κάστανα, τις φακές, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το ζωμό λαχανικών, αλάτι και πιπέρι.
Όταν πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει, για 20-25 λεπτά.
Όταν η σούπα είναι έτοιμη, αφαιρούμε λίγα υγρά με μία κουτάλα και την πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ, μέχρι να αποκτήσει βελούδινη υφή.
Αν θέλουμε τη σούπα πιο αραιή, προσθέτουμε από τα υγρά που έχουμε κρατήσει.
Όταν η βελουτέ έχει φτάσει στην πυκνότητα που θέλουμε, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, αν χρειαστεί, και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε και προσθέτουμε κόλιανδρο και λίγη κρέμα γάλακτος.
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page