ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ & ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 17/02/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό τον Nomad Chef Ανδρέα Λαγό

Ημέρα προβολής 17/2/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα

  • 1 κοτόπουλο μικρό
  • 4 κ.σ. σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 καρότα
  • 1 λίτρο ζωμό από το κοτόπουλο
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 60 γρ. νερό
  • 3 κ.σ. σόγια σος
  • 2 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ
  • 400 γρ. καλαμπόκι βρασμένο
  • Ασπράδι από 2 αβγά
  • 3 κ.σ. σησαμέλαιο
  • 4 κρεμμύδια φρέσκα
  • 4 κ.σ. μαϊντανό
  • 4 κ.σ. κόλιανδρο φρέσκο
  • ½ ζωμό κότας Knorr Σπιτικός
  • Αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε το κοτόπουλο σε 2 λίτρα νερό, μαζί με το σκόρδο, το κρεμμύδι και τα δύο καρότα ολόκληρα, για 1 ώρα περίπου σε μέτρια φωτιά. Σουρώνουμε το ζωμό σε μια άλλη κατσαρόλα  και τον αφήνουμε να πάρει βράση.
Ξεψαχνίζουμε το βρασμένο κοτόπουλο. Κόβουμε τα βρασμένα καρότα σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το ζωμό από το βρασμένο κοτόπουλο. Προσθέτουμε μισό ζωμό κότας, το φρέσκο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες και τριμμένο τζίντζερ. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε 60 γρ. κρύο νερό και το προσθέτουμε στη σούπα. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το καλαμπόκι, τη σόγια και τα αφήνουμε 1-2 λεπτά να βράσουν. Χτυπάμε ελαφρώς τα ασπράδια με νερό, τα ρίχνουμε στη σούπα που βράζει και ανακατεύουμε μέχρι να ψηθούν τα ασπράδια και να φαίνονται  σαν λευκές ίνες μέσα στη σούπα.
Κατεβάζουμε τη σούπα από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό τον κόλιανδρο, το φρέσκο κρεμμύδι και το σησαμέλαιο. Ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι και σερβίρουμε τη σούπα πασπαλισμένη με το υπόλοιπο κρεμμύδι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.