ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 06/05/2016
Βαθμός δυσκολίας:
YΛΙΚΑ
ΓΙΑ 8 ΜΕΡΙΔΕΣ
1 ΚΙΛΟ ΩΡΙΜΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
1 ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
1 ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
1/4 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ
6-7 ΕΛΙΕΣ ΜΑΥΡΕΣ ΚΑΛΑΜΩΝ ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ
3 Κ.Σ. ΞΙΔΙ ΛΕΥΚΟ
4 ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ ΝΕΡΟΥ Ή ΒΟΥΒΑΛΙΣΙΑ
8 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ:
50 ΓΡ. ΦΥΛΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ
50 ΓΡ. ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ
1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
60 ΓΡ. ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
180 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο μούλτι, τη ντομάτα, την πράσινη πιπεριά, την κόκκινη πιπεριά, το κρεμμύδι, τις ελιές, προσθέτουμε λίγο νερό και χτυπάμε. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το λευκό ξίδι και ξαναχτυπάμε μέχρι να πάρει η σούπα βελούδινη υφή.
Για την πέστο βασιλικού:
Βάζουμε στο μούλτι τον βασιλικό, το κουκουνάρι, το σκόρδο, το τριμμένο κεφαλοτύρι, το ελαιόλαδο, χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και αλατίζουμε.
Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε μικρά κυβάκια και την ανακατεύουμε με μια κουταλιά από την πέστο. Την σερβίρουμε και προσθέτουμε την σούπα ντομάτας. Γαρνίρουμε με βασιλικό και ραντίζουμε με ωμό ελαιόλαδο.