ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΟΛΟΜΟΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ & ΠΑΤΑΤΕΣ BABY

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 06/01/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον chef Χρόνη Δαμαλά

Ημερομηνία προβολής 06/01/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 1 φιλέτο σολομού (με δέρμα ξελεπιασμένο)
  • 1 κιλό baby πατατούλες
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • ½ κιλό baby σπανάκι ή σπανάκι χωρίς κοτσάνια, πολύ τρυφερό
  • 5 φέτες καπνιστό μπέικον
  • 1 ματσ. κρεμμυδάκια φρέσκα
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 2 λεμόνια 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μαγειρεύουμε τις πατάτες στον ατμό (ή τις βράζουμε σε νερό με δάφνη, πιπέρι και σκόρδο) για 15 λεπτά.

Κόβουμε τις πατάτες στη μέση και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι με τη φλούδα απο πάνω. Μόλις πάρουν χρώμα τις γυρίζουμε και από την πλευρά τις φλούδας για να ροδοκοκκινήσουν. Κόβουμε το μπέικον σε λεπτές λωρίδες και το προσθέτουμε στο τηγάνι. Κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε μικρά στικάκια και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ένα κλωναράκι ξερό θυμάρι.

Πλένουμε και καθαρίζουμε το σπανάκι, στραγγίζουμε και προσθέτουμε στο τηγάνι μέχρι να μαραθεί. θέλει περίπου 2-3 λεπτά. 

Σε δεύτερο τηγάνι καίμε λίγο λάδι και αφού αλατίσουμε τον σολομό τον τηγανίζουμε για 8-10 λεπτά πρώτα από την πλευρά του δέρματος για να γίνει τραγανό και στη συνέχεια γυρνάμε πλευρά και τηγανίζουμε άλλα 2-3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Σε πιάτο σερβίρουμε σε μια στρώση τις πατάτες με το σπανάκι και το μπέικον και από πάνω τους σερβίρουμε το σολομό.