ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 14/10/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Nίκο Μιχαήλ
Ημέρα προβολής 14/10/14. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό φρέσκιες σαρδέλες
- 1 κ.γ. ρίγανη ξερή
- 1 κ.γ. ρίγανη φρέσκια
- 1 κ.γ. θυμάρι
- 200 ml λευκό ξίδι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. αλάτι χοντρό
- ¼ κ.γ. πιπέρι
- 1 κ.γ. κρέμα βαλσαμικού με λεμόνι & πορτοκάλι Kalamata Papadimitriou
- 5-6 φέτες χωριάτικο ψωμί (για το σερβίρισμα)
Για το αρωματικο λάδι:
- 1 lt ηλιέλαιο
- 2 κ.γ. μαντζουράνα
- 2 κ.γ. λεμονοθύμαρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φιλετάρουμε τις σαρδέλες. Τις απλώνουμε, σε ένα σουρωτήρι, σε στρώσεις βάζοντας ενδιάμεσα αλάτι και αρωματικά βότανα. Τις αφήνουμε για 3 ώρες. Έπειτα τις καθαρίζουμε από το αλάτι και τις βάζουμε σε λευκό ξίδι για 15 λεπτά. Τις διατηρούμε σε ηλιέλαιο αρωματισμένο με βότανα.
Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με πιπέρι και ρίγανη.
Προσθέτουμε ελαιόλαδο και γαρνίρουμε με κρέμα βαλσαμικού λεμόνι-πορτοκάλι.