ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΑΛΑΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΜΕ ΕΛΑΙΟΠΑΣΤΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 24/05/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Ανδρέα Λαγό

Ημερομηνία Προβολής: 24/5/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα

Για τη σαλάτα: 

  • 400 γρ. ζυμαρικά fusilli 
  • 100 γρ. πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 250 γρ. ντοματίνια
  • 200 γρ. μποκοτσίνι (μίνι μοτσαρέλα μέσα σε νερό)
  • 3 κ.σ φύλλα φρέσκιας ρίγανης 
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 λουκάνικο χωριάτικο IFANTIS
  • 4 κ.σ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
  • Αλάτι, πιπέρι

Για την ελαιόπαστα:

  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 150 γρ. πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 4 κ.σ κάπαρη
  • 3 κ.σ ξίδι λευκό
  • 5 φιλέτα αντζούγιας
  • ½ μαραθόριζα
  • 1 φρέσκο φύλλο δάφνης
  • 150 γρ. ελαιόλαδο Άλτις

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε άφθονο αλατισμένο νερό, σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. 

Για την ελαιόπαστα βάζουμε στο μπλέντερ τις ελιές, τις αντζούγιες, την κάπαρη, τη μαραθόριζα ολόκληρη αν είναι μικρή ή μισή αν είναι μεγάλη, το λευκό ξύδι, το φύλλο δάφνης αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο και μερικά φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης και ανακαυτεύουμε μέχρι να διαλυθούν αλλά όχι να γίνουν τελείως πολτός.

Σε μπολ βάζουμε τα ζυμαρικά μας, προσθέτουμε τις κομμένες πράσινες ελιές, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, προσθέτουμε μερικά αμύγδαλα, τα μποκοντσίνι (εναλλακτικά κύβους φέτας, ανθότυρο ή ακόμα και κεφαλοτύρι), προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και αδειάζουμε τη σάλτσα από το μπλέντερ. Ανακατεύουμε καλά να πάνε τα υλικά παντού. 

Προσθέτουμε το λουκάνικο κομμένο σε πολύ λεπτές φετούλες, κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα και αποθηκεύουμε σε μπολ με καπάκι μέχρι την ώρα που θα το χρησιμοποιήσουμε.