ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 22/11/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
180 ΓΡ. ΛΟΛΑ ΠΡΑΣΙΝΗ
180 ΓΡ. ΚΟΚΚΙΝΗ ΛΟΛΑ
100 ΓΡ. ΡΟΚΑ
250 ΓΡ. ΨΗΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ FERRANO IFANTIS
180 ΓΡ. ΣΕΛΕΡΙ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
2 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
1 ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΗΛΟ
ΓΙΑ ΤΟ DRESSING:
120 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
40 ML ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙ
1 Κ.Σ. ΜΕΛΙ
1 Κ.Σ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
EKTEΛΕΣΗ
Για το dressing:
Βάζουμε στο μούλτι το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το μέλι, το αλάτι, το πιπέρι και χτυπάμε, μέχρι να γίνει ένα παχύρευστο dressing.
Kόβουμε με το χέρι σε μικρά κομμάτια και βάζουμε σε ένα μπολ την πράσινη και την κόκκινη λόλα και τη ρόκα.
Κόβουμε το σέλερι και το κόκκινο μήλο σε λεπτές φέτες και την ψητή γαλοπούλα σε μικρά λεπτά μπαστουνάκια.
Έπειτα σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με βούτυρο το σέλερι, για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθεί ελαφρώς, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Προσθέτουμε στη σαλάτα την ψητή γαλοπούλα και το μήλο. Ρίχνουμε το σέλερι και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Περιχύνουμε με το dressing, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.