ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ & ΚΟΜΠΟΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ

Aπό τον Chef Δημήτρη Δημητριάδη

ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ & ΚΟΜΠΟΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 11/12/2015

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΖΙ:
50 ΓΡ. ΡΥΖΙ ARBORIO
180 ML ΓΑΛΑ
40 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
2 ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟΥΣ
1 ΛΟΒΟ ΒΑΝΙΛΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ CREME ANGLAISE:
70 ML ΓΑΛΑ
70 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
30 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
35 ΓΡ. ΚΡΟΚΟΥΣ ΑΒΓΟΥ
3 ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΜΑΣΤΙΧΕΛΑΙΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΠΟΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ:
200 ΓΡ. ΜΕΙΓΜΑ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ (ΣΜΕΟΥΡΑ, ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ, ΦΡΑΓΚΟΣΤΑΦΥΛΛΑ)
20 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
1 ΛΟΒΟ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
2 ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟΥΣ (ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεματίζουμε το ρύζι σε νερό με αλάτι για 2 λεπτά, το σουρώνουμε και το κρυώνουμε.
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, τη βανίλια, τον αστεροειδή γλυκάνισο, το ζεματισμένο ρύζι και τα βράζουμε για 12 λεπτά, μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλο το γάλα. Αφήνουμε το ρύζι να κρυώσει.

Για την creme anglaise:
Βάζουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος στη φωτιά μέχρι να πάρουν βράση.
Χτυπάμε σε ένα μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το μείγμα γάλακτος στα αβγά σιγά σιγά, ανακατεύοντας συνέχεια με ένα σύρμα. Ρίχνουμε το μείγμα πάλι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξει η κρέμα. Αφήνουμε την κρέμα anglaise να κρυώσει και στη συνέχεια την αμναμειγνύουμε με το μείγμα ρυζιού. Προσθέτουμε το μαστιχέλαιο και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε ποτήρια και το βάζουμε στο ψυγείο, για 1 ώρα, να σφίξει.

Για την κομπόστα κόκκινων φρούτων:
Βράζουμε τα κόκκινα φρούτα με τη βανίλια και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε, μέχρι να δέσει η κομπόστα.

Σερβίρουμε το ρυζόγαλο με την κομπόστα κόκκινων φρούτων και στολίζουμε με τον αστεροειδή
γλυκάνισο.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page