ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΚΟΤΟΜΠΟΥΚΙΕΣ & ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 30/05/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τη Μάρω Φασουλή

Ημερομηνία προβολής 30/05/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ
(για 2 άτομα)

  • 360 γρ. ριγκατόνι
  • 200 γρ. κοτομπουκιές Ifantis

Για το παναρισμα:

  • 1 αβγό
  • ½ φλ. σουσάμι 

Για τη σάλτσα:

  • 2 κ.σ. γιαούρτι πρόβειο Δωδώνη
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 κομμάτι τζίντζερ (3 εκ.)
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 3 σκελ. σκόρδο
  • 4 ντοματίνια 
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • Αλάτι
  • Πράσινο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό 1 λεπτό λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο της συσκευασίας και κρατάμε λίγο από το ζουμί που έβρασαν.
Χτυπάμε το αβγό. Βουτάμε τις μπουκιές του κοτόπουλου στο αβγό και μετά πανάρουμε στο σουσάμι. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Βάζουμε στο μίξερ το γιαούρτι, 2 σκελ. σκόρδο, τα ντοματίνια, το τζίντζερ και χτυπάμε όσο να διαλυθεί το τζίντζερ. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ξαναχτυπάμε. Κόβουμε κυβάκια την πιπεριά Φλωρίνης και την σοτάρουμε με λίγο λάδι και 1 σκελ. σκόρδο. Ρίχνουμε μέσα τη σάλτσα που χτυπήσαμε στο μίξερ και το πράσινο πιπέρι. Τέλος αφαιρούμε το σκόρδο και ρίχνουμε τα ριγκατόνι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε της κοτομπουκιές τις οποίες κόβουμε σε λεπτές φέτες. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε!