ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 03/02/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Τάκη Μασκαλίδη
Ημερομηνία Προβολής: 03/02/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. ματσάτα (παραδοσιακό ζυμαρικό)
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 πρέζα ίνες κρόκου Κοζάνης
- 1 φλ. πεκορίνο Αμφιλοχίας τριμμένο
- 1 κ.γ. άνηθο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
- 1 κ.σ. μαργαρίνη Βιτάμ
- 1 ζωμό κότας Knorr Σπιτικό
- Αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό που βράζει και τα βράζουμε δύο λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που προτείνει ο παρασκευαστής.
Βάζουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε ελαφρώς τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα. Διαλύουμε τον ζωμό σε ένα ποτήρι με ζεστό νερό και τον ρίχνουμε στα κρεμμυδάκια. Έπειτα ρίχνουμε και το σαφράν. Βράζουμε για λίγο και στη συνέχεια προσθέτουμε τα ματσάτα και τον άνηθο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε τα ζυμαρικά να πιουν τα υγρά τους και βάζουμε τη μαργαρίνη. Σβήνουμε τη φωτιά και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.