ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΨΩΜΙΟΥ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΧΟΡΤΑ & ΣΑΛΤΣΑ ΦΙΝΟΚΙΟ

Aπό τον Chef Γιάννη Παρίκο

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΨΩΜΙΟΥ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΧΟΡΤΑ & ΣΑΛΤΣΑ ΦΙΝΟΚΙΟ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 17/03/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

600 ΓΡ. ΦΙΛΕΤΟ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ (ΦΡΕΣΚΟ)
4 ΦΕΤΕΣ ΨΙΧΑ ΑΠΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΤΟΣΤ
30 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΧΟΡΤΑ:
1 ΜΑΡΟΥΛΙ
½ ΜΑΤΣ. ΑΝΗΘΟ
½ ΜΑΤΣ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ
1 ΜΑΤΣ. ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ
1 ΝΤΟΜΑΤΑ
1 ΠΡΑΣΟ
60 ML ΣΟΓΙΑ ΣΟΣ
30 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΦΙΝΟΚΙΟ:
1 ΦΙΝΟΚΙΟ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ
500 ML ΖΩΜΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ Ή ΝΕΡΟ
10 ΓΡ. ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ
3 ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟΥΣ
50 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σάλτσα φινόκιο:
Σωτάρουμε σε ένα κατσαρολάκι με ελαιόλαδο το φινόκιο και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών, τον κουρκουμά, τους αστεροειδείς γλυκάνισους και μαγειρεύουμε, μέχρι να μαλακώσουν. Στο τέλος αφαιρούμε τους αστεροειδείς γλυκάνισους και τα πολτοποιούμε στο μούλτι.

Για τον μπακαλιάρο:
Ανοίγουμε τις φέτες του τοστ με τον πλάστη. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στα φιλέτα μπακαλιάρου και τα βάζουμε πάνω στις φέτες του τοστ. Στη συνέχεια τα ψήνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές, μέχρι να κολλήσει ο μπακαλιάρος στο ψωμί και να πάρει χρώμα.

Για τη γαρνιτούρα:
Σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο το φρέσκο κρεμμυδάκι και το πράσο και αλατίζουμε. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τα φύλλα μαρουλιού, τον άνηθο, τον μαϊντανό και σβήνουμε με τη σόγια σος.

Βάζουμε σε ένα πιάτο λίγη σάλτσα φινόκιο, προσθέτουμε τα αρωματικά χόρτα και από πάνω τον μπακαλιάρο σε κρούστα ψωμιού. Γαρνίρουμε με άνηθο και σερβίρουμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page