ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 01/02/2017
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
2 ΜΠΑΝΑΝΕΣ
2 ΤΟΡΤΙΓΙΕΣ (ΜΕΓΑΛΕΣ)
20 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ (ΣΕ ΜΠΟΥΚΑΛΙ)
ΖΑΧΑΡΗ (ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ)
ΚΑΝΕΛΛΑ (ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ)
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
200 ΓΡ. ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ
50 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
30 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
ΞΥΣΜΑ & ΧΥΜΟ ΑΠΟ 2 ΛΑΙΜ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψήνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τις τορτίγιες. Στη συνέχεια, βάζουμε πάνω σε κάθε
ψημένη τορτίγια μία μπανάνα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλλα. Προσθέτουμε το σοκολατένιο τυρί κρέμα, τυλίγουμε τις τορτίγιες σε ρολό και καρφώνουμε τις άκρες με οδοντογλυφίδες. Έπειτα τις τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο, μέχρι να πάρουν χρώμα. Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες.
Για την κρέμα:
Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, τον χυμό λάιμ, το ξύσμα λάιμ και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ, μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν κρέμα.
Σερβίρουμε την κρέμα γιαουρτιού και προσθέτουμε τις τορτίγιες με μπανάνα σε κομμάτια. Περιχύνουμε με το σοκολατένιο τυρί κρέμα, πασπαλίζουμε με κανέλλα και σερβίρουμε.