ΣΥΝΤΑΓΕΣ

CHEESECAKE ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΒΑΣΗ

Από τον Pastry Chef Aλέξανδρο Παυλώβ

CHEESECAKE ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΒΑΣΗ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 13/10/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:
200 ΓΡ. ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΤΥΠΟΥ DIGESTIVE
40 ΓΡ. ΣΚΟΝΗ ΚΑΚΑΟΥ
80 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ:
340 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
110 ΓΡ. ΠΟΥΡΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ
1 ΑΒΓΟ
1 ΚΡΟΚΟ ΑΒΓΟΥ
100 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
½ Κ.Γ. ΚΑΝΕΛΛΑ
½ Κ.Γ. ΣΚΟΝΗ ΤΖΙΝΤΖΕΡ
½ ΛΟΒΟ ΒΑΝΙΛΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ:
ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
ΣΚΟΝΗ ΚΑΝΕΛΛΑΣ
2 ΞΥΛΑ ΚΑΝΕΛΛΑΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το μπισκότο σοκολάτας:
Φτιάχνουμε πρώτα τη βάση θρυμματίζοντας τα μπισκότα στο μούλτι. Τα βάζουμε σε ένα μπολ προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το κακάο και ανακατεύουμε.

Για την κρέμα κολοκύθας:
Πολτοποιούμε στο μούλτι την κολοκύθα.
Βάζουμε ένα τσέρκι μέσα σε ένα ταψί με λαδόκολλα, απλώνουμε τη βάση του cheesecake και από πάνω προσθέτουμε τον πουρέ κολοκύθας.
Στη συνέχεια βάζουμε στον κάδο του μίξερ το φρέσκο τυρί κρέμα, το τζίντζερ, την κανέλλα, τη βανίλια, τα ζάχαρη, το αβγό, τον κρόκο αβγού και χτυπάμε με το φτερό, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε το ρευστό µείγµα της κρέμας τυριού πάνω από τον πουρέ κολοκύθας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθµούς, για 40 λεπτά.

Πασπαλίζουμε το cheesecake με άχνη ζάχαρη και σκόνη κανέλλας, προσθέτουμε δύο ξύλα κανέλλας και σερβίρουμε.