
ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 03/12/2015
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
500 ΓΡ. ΣΠΑΓΓΕΤΙ NO6 TETRAGONO
350 ΓΡ. ΨΗΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ
1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
3 Κ.Σ. ΛΕΥΚΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΤΡΙΜΜΕΝΑ
1 ΦΛ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
150 ΓΡ. ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ TΡΙΜΜΕΝΟ
1/4 ΜΑΤΣ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ ½ ΛΕΜΟΝΙ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Χτυπάμε στο multi, το σκόρδο, τις ψητές πιπεριές Φλωρίνης, τα τριμμένα αμύγδαλα και το ελαιόλαδο. Προσθετουμε το τριμμένο σκληρό τυρί, τον μαϊντανό, λίγο ακόμα ελαιόλαδο και ξαναχτυπάμε μέχρι να γίνει η σάλτσα. Στο τέλος ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια με την κόκκινη σάλτσα πέστο.