ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΤΥΡΙΩΝ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ & ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

Aπό τον Chef Γιώργο Μίχα

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΤΥΡΙΩΝ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ & ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 29/03/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

110 ΓΡ. ΤΥΡΙ ARLA HAVARTI
60 ΓΡ. ΤΥΡΙ ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ REGATO ΤΡΙΜΜΕΝΟ
40 ΓΡ. ΦΕΤΑ
50 ML ΓΑΛΑ
50 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ
1 ΚΡΟΚΟ ΑΒΓΟΥ
4 ΦΥΛΛΑ ΔΥΟΣΜΟ
ΠΙΠΕΡΙ
ΗΛΙΕΛΑΙΟ Ή ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ (ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ:
300 ΓΡ. ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
300 ML ΞΙΔΙ ΚΟΚΚΙΝΟ
400 ML ΝΕΡΟ
250 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
1 ΚΛΩΝ. ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ
1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
¼ Κ.Γ. ΜΠΟΥΚΟΒΟ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη μαρμελάδα με ντοματίνια:
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, το δενδρολίβανο, το σκόρδο, το μπούκοβο, τη ζάχαρη, το κόκκινο ξίδι και βράζουμε, για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να δέσει. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και βράζουμε, για ακόμα 10-15 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν.

Για τους λουκουμάδες:
Βάζουμε σε ένα μπολ το τριμμένο regato και το havarti, προσθέτουμε τη φέτα, τον δυόσμο, το πιπέρι και τον κρόκο αβγού. Ρίχνουμε το αλεύρι, το γάλα και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Πλάθουμε σε μπαλάκια τους λουκουμάδες, πανάρουμε με το αλεύρι και τα αφήνουμε στο ψυγείο, για 20 λεπτά, να σφίξουν. Στη συνέχεια, τα τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο, μέχρι να ροδίσουν και τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page