ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΛΕΥΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 06/11/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Ανδρέα Λαγό

Ημερομηνία προβολής 05/11/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το επεισόδιο
ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα

Για το κοτόπουλο:

  • 4 μπούτια κοτόπουλου
  • 1 κ.γ. χοντρό αλάτι
  • 2 κ.γ. μαραθόσπορο
  • Πιπέρι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα με κόκκους Maille
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις

Για τα φασόλια:

  • 200 γρ. λευκά φασόλια μέτρια ή ψιλά
  • 3 σκελ. σκόρδο
  • 2 κλων. σέλερι
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ Pummaro
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 ζωμό κοτόπουλο ή λαχανικών Knorr «Σπιτικός»
  • Αλάτι-πιπέρι
  • ½ κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 6-7 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
  • 1 κρεμμυδάκι
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κοτόπουλο:
Χτυπάμε στο γουδί το χοντρό αλάτι με το μαραθόσπορο, προσθέτουμε πιπέρι, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Αλείφουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου με το μείγμα μουστάρδας και τα κρατάμε στην άκρη. Είναι προτιμότερο να μας κόψει ο χασάπης τα μπουτάκια σε κομμάτια, αλλά μπορούμε να κάνουμε την συνταγή και με ολόκληρο το μπούτι.

Για τα λευκά φασόλια:
Βράζουμε τα φασόλια στη χύτρα ή σε κατσαρόλα για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το ζουμί. Βάζουμε σε ένα ταψί τα φασόλια, το σκόρδο σε φέτες, το σελέρι σε φέτες, τη ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε το ζωμό διαλυμένο στο ζουμί που κρατήσαμε και το μισό ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε και τοποθετούμε τα μπουτάκια από πάνω, σκορπάμε τα κλωναράκια ρίγανης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 2000 C για 30-35 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα φασόλια και να ψηθούν τα μπουτάκια εσωτερικά και να ξεροψηθούν εξωτερικά.
Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού, τα φυλλαράκια ρίγανης, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.