ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 19/06/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Μαντώ Ηλιοπούλου
Ημερομηνία προβολής 19/06/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
(για 4 άτομα)
- 1 κ. αρνάκι σε μερίδες
- 500 γρ. κατεψυγμένα φασολάκια πλατιά Ifantis
- ½ ματσ. μαϊντανό
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κρεμμύδι μεγάλο
- 1 ποτ. κρασί λευκό
- 2 κ.σ. ντοματοπελτέ Pummaro
- 100 γρ. ξερή μυζήθρα (προαιρετικά)
- Ελαιόλαδο Άλτις
- Αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε λάδι όσο να καλυφθεί ο πάτος. Σοτάρουμε το αρνάκι μέχρι να πάρει χρώμα. Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρά κυβάκια και το προσθέτουμε στο σοτάρισμα. Μόλις καραμελώσει το κρεμμύδι βάζουμε τον ντοματοπελτέ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 με 2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τη δάφνη, 1 φλ. νερό και αφήνουμε να βράσει σκεπασμένο για περίπου 2 ώρες σε χαμηλή φωτιά. Μετά προσθέτουμε τα φασολάκια, αλάτι και βράζουμε για ακόμα περίπου 20 λεπτά. Αν είναι πολύ το κρέας, το αφαιρούμε για να βράσουν καλύτερα τα φασολάκια και προσθέτουμε το κρέας και το μαϊντανό ψιλοκομμένο, 5 λεπτά πριν τελειώσουμε το φαγητό. Μόλις δέσει η σάλτσα του είναι έτοιμο. Σερβίρουμε το φαγητό μας πασπαλίζοντας με ξερή μυζήθρα τριμμένη.