ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΦΕΤΑ ΤΥΛΙΧΤΗ ΣΕ ΦΥΛΛΟ ΜΕ ΜΕΛΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 26/11/2010

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Νίκο Φαρκώνα

Ημερομηνία Προβολής: 26/11/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακ. χωριάτικο φύλλο
  • 1 κιλό φέτα
  • 100 γρ. μαύρο σουσάμι
  • 200 γρ. μέλι
  • Ελαιόλαδο Άλτις [για το τηγάνισμα]

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τυλίγουμε ένα κομμάτι φέτα πάχους περίπου 2 εκ. σε ένα κομμάτι φύλλου χωριάτικου σαν πακετάκι. Ρίχνουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι και όταν ζεσταθεί βάζουμε μέσα το πακετάκι της φέτας. Το τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει ένα ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Προσοχή, δεν πρέπει να καίει πολύ το λάδι, γιατί τότε θα ξεροψηθεί το φύλλο και η φέτα μέσα θα παραμείνει κρύα- το τηγανίζουμε σιγά σιγά για να προλάβει και η φέτα να λιώσει. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουμε με τη φέτα. Αν μας περισσέψει φύλλο το κλείνουμε αεροστεγώς και το φυλάμε στο ψυγείο για 3-4 μέρες.

Σερβίρουμε την φέτα ζεστή στο πιάτο, περιχύνουμε με μπόλικο μέλι και στολίζουμε με μαύρο σουσάμι.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page