ΣΥΝΤΑΓΕΣ

EΛΙΟΨΩΜΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 24/02/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Ελένη Ψυχούλη

Ημέρα προβολής 24/2/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ
Για 6-8 άτομα

  • ½  κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 φακ. μαγιά
  • 1 φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • ½ λίτρο χλιαρό νερό
  • 2 φλ. ελιές θρούμπες (χωρίς κουκούτσι)
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 3 κλων. δενδρολίβανο φρέσκο
  • 1 κ.γ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις ελιές στη μέση.
Διαλύουμε  τη μαγιά σε χλιαρό νερό. Προσθέτουμε το αλεύρι, το νερό και ζυμώνουμε.
Σκεπάζουμε τη ζύμη με πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει, για μία περίπου ώρα. Όταν διπλασιαστεί σε όγκο, ρίχνουμε αλάτι στο ζυμάρι, το ανοίγουμε, βάζουμε τις ελιές και το δενδρολίβανο και το κλείνουμε.
Διαλύουμε  τη μαγιά σε χλιαρό νερό. Προσθέτουμε το αλεύρι, το νερό και ζυμώνουμε.  
Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει για μία περίπου ώρα.
Τοποθετούμε το ζυμάρι στο ταψί. Το ανοίγουμε και το χαράσσουμε ελαφρά. Προσθέτουμε δενδρολίβανο και το βρέχουμε με νερό και ελαιόλαδο. Το αφήνουμε για άλλη 1 ώρα, να φουσκώσει, σκεπασμένο.
Ραντίζουμε τη ζύμη με νερό και ψήνουμε, για 1 ώρα, στους 175 βαθμούς.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page