ΣΥΝΤΑΓΕΣ

CHEESECAKE (ΤΣΙΖΚΕΙΚ) ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 03/06/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό τον chef Ανδρέα Λαγό και την Ιωάννα Σταμούλου

Ημερομηνία προβολής 03/06/11 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση:

  • 120 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ
  • 250 γρ. μπισκότα ολικής αλέσεως

Για την κρέμα τυριού:

  • 3 σκαφάκια Cottage Cheese
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • ½ φλ. ζάχαρη άχνη
  • 5 κ.σ.  ροδόνερο

Για την επικάλυψη:

  • Γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο
  • 10-15 ροδοπέταλα ροζ
  • Λίγη ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 ασπράδι αβγού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνουμε την μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι. Θρυματίζουμε τα μπισκότα και τα περιχύνουμε με την λιωμένη μαργαρίνη. Καλύπτουμε με το μίγμα τον πάτο απο μικρά ποτήρια (μεγάλα σφηνάκια) πιέζοντας με τα δάχτυλα για να γίνει συμπαγές.

Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν αφράτο μίγμα. Προσθέτουμε 5 κ.σ. ροδόνερο. Γεμίζουμε με αυτό τα ποτήρια και τα βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον.

Για να διακοσμήσουμε τα cheese cake ετοιμάζουμε ζαχαρωμένα ροδοπέταλα. Χρειαζόμαστε τριαντάφυλλα από τον κήπο μας, όχι από ανθοπωλείο. Ρίχνουμε σε ένα μπολ ένα ασπράδι αβγού και το χτυπάμε με 1 κ.σ. νερό. Βουτάμε μέσα τα ροδοπέταλα ένα ένα. Ύστερα τα πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη και από τις δύο πλευρές και τα βάζουμε για 35 λεπτά, σε αερόθερμο φούρνο, στους 30 βαθμούς. Όταν βγουν από τον φούρνο, η διαφορά θερμοκρασίας θα τα βοηθήσει να φτάσουν στην μορφή που τα θέλουμε.

Όταν έρθει η ώρα να σερβίρουμε, διακοσμούμε με γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο και ζαχαρωμένα ροδοπέταλα.