ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΜΑΪΝΤΑΝΟΥ, ΜΠΡΟΚΟΛΟ & ΤΥΡΙΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 27/10/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Aλέξανδρο Παπανδρέου
Ημέρα προβολής 27/10/14
ΥΛΙΚΑ
Για το πέστο μαϊντανού:
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 7-8 κλων. μαϊντανό
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 25 γρ. κουκουνάρι
  • Αλάτι-πιπέρι

Για το αλμυρό κέικ:
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 αβγά
  • 150 γρ. μπρόκολο κατεψυγμένο Ifantis
  • 120 ml γάλα
  • 50 ml βούτυρο Lurpak
  • 4 κ.σ. πέστο μαϊντανού
  • 1 κ.σ. κουκουνάρι
  • 100 γρ. τυρί Arla Aυθεντικό Regato
  • 100 γρ. τυρί Arla Mozzarella
  • Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το πέστο μαϊντανού: 
Χτυπάμε στο μούλτι το ελαιόλαδο, τον μαϊντανό, το σκόρδο, το κουκουνάρι, το αλάτι και το πιπέρι. 
Για το αλμυρό κέικ:
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα αλατισμένο νερό. Ρίχνουμε τις φουντίτσες από το μπρόκολο και τις ζεματάμε για 5-6 λεπτά. Τις αποσύρουμε από την κατσαρόλα και τις κρυώνουμε αμέσως κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό ή τις τοποθετούμε σε ένα μπολ με νερό και παγάκια για να διατηρήσουν το χρώμα τους.
Όταν κρυώσουν τις στραγγίζουμε πολύ καλά. 
Βάζουμε σε ένα μικρό τηγάνι το κουκουνάρι και το καβουρδίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά, το γάλα, το πέστο μαϊντανού και το αλεύρι. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τα τυριά. 
Αφαιρούμε τον κάδο του μίξερ, βάζουμε το μπρόκολο, το καβουρδισμένο κουκουνάρι και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για 45 λεπτά.  
Όταν το κέικ είναι έτοιμο το αποσύρουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και το κόβουμε.