ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 05/02/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Aπό τον Chef Αλέξανδρο Τσώτση
Ημέρα προβολής 5/2/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
YΛΙΚΑ
Για 6 μερίδες
- 1 κιλό κατεψυγμένο μπρόκολο Ifantis
- 400 γρ. τυρί κρέμα
- 30 γρ κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. μπέικον
- 250 γρ ρεγκάτο
- Αλάτι- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μπλανσάρουμε το μπρόκολο σε ζεστό αλατισμένο νερό, για 3 λεπτά. Κόβουμε το μπέικον σε ζαράκια και το σωτάρουμε. Κόβουμε το ρεγκάτο σε κυβάκια και το υπόλοιπο το τρίβουμε. Ζεσταίνουμε λίγο την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στραγγίζουμε το μπρόκολο. Το βάζουμε σε ένα πυρέξ και από πάνω ρίχνουμε το ρεγκάτο κομμένο σε ζαράκια, τα κομματάκια του μπέικον, την κρέμα τυριού και το τριμμένο τυρί.
Βάζουμε το μπρόκολο στο πυρέξ, ρίχνουμε τα κομματάκια του μπέικον, του ρεγκάτο και την κρέμα τυριού. Καλύπτουμε από πάνω με το τριμμένο ρεγκάτο. Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς, στις αντιστάσεις πάνω και κάτω, για 30-35 λεπτά. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.