ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 15/10/2015
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
4 ΨΩΜΑΚΙΑ ΓΙΑ BURGER
½ ΜΑΤΣ.BABY ΡΟΚΑ
4 ΦΕΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
4 ΦΕΤΕΣ ΞΕΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
4 ΦΕΤΕΣ ΤΥΡΙ ARLA HAVARTI
ΒΟΥΤΥΡΟ SOFT LURPAK(ΓΙΑ ΕΠΑΛΕΙΨΗ)
ΓΙΑ ΤΟ BURGER:
500 ΓΡ. ΚΙΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
400 ΓΡ. ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΨΗΤΗ ΤΟΣΤ FERRANO IFANTIS
5 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
20 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
2 ΑΒΓΑ
50 ΓΡ. ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
2 ΣΦΗΝ. ΣΟΔΑ (ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΟ)
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ BBQ SAUCE:
100 ΓΡ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ BBQ KALAMATA PAPADIMITRIOU
50 ΓΡ. ΚΕΤΣΑΠ
1 Κ.Γ. ΜΕΛΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε σε ένα μικρό τηγάνι το βούτυρο.
Xτυπάμε στο μούλτι την ψητή γαλοπούλα μέχρι να γίνει κιμάς και τον βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τον κιμά κοτόπουλου, τη σόδα, τα αβγά, αλάτι, πιπέρι, την τριμμένη φρυγανιά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το λιωμένο βούτυρο.
Ζυμώνουμε τον κιμά και τον αφήνουμε για 20 περίπου λεπτά στην κατάψυξη να σφίξει. Έπειτα πλάθουμε σε μπιφτέκια και τα θωρακίζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και από τις δύο πλευρές. Ρίχνουμε πιπέρι. Τα μεταφέρουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 10 λεπτά. Προσθέτουμε πάνω από κάθε ψημένο μπιφτέκι μία φέτα Havarti.
Για τη BBQ sauce:
Βάζουμε σε ένα μπολ την κρέμα βαλσαμικού BBQ, την κέτσαπ, το μέλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Όταν τα μπιφτέκια είναι έτοιμα τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε 2-3 λεπτά και ετοιμάζουμε τα burgers.
Στο ίδιο τηγάνι που θωρακίσαμε τα μπιφτέκια ζεσταίνουμε τα ψωμάκια.
Απλώνουμε σε κάθε ψωμάκι τη BBQ sauce, προσθέτουμε λίγη ρόκα, μια φέτα ντομάτας, μια φέτα κρεμμύδι, το μπιφτέκι με τη φέτα havarti, λίγη ακόμα BBQ sauce και κλείνουμε κάθε burger με μία φέτα ψωμί.