ΣΥΝΤΑΓΕΣ

VEGAN KEIK ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ-ΑΒΟΚΑΝΤΟ

Από την Μαρία Βαρελά

VEGAN KEIK ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ-ΑΒΟΚΑΝΤΟ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 26/01/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

160 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
200 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
40 ΓΡ. ΚΑΚΑΟ
1 Κ.Γ. ΣΟΔΑ
250 ML ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ
1 Κ.Γ. ΥΓΡΗ ΒΑΝΙΛΙΑ
80 ML ΗΛΙΕΛΑΙΟ
1 Κ.Γ. ΛΕΥΚΟ ΞΙΔΙ
1/2 Κ.Γ. ΑΛΑΤΙ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ:
2 ΑΒΟΚΑΝΤΟ
125 ML ΣΙΡΟΠΙ ΣΦΕΝΔΑΜΟΥ
60 ΓΡ. ΚΑΚΑΟ
2 Κ.Γ. ΥΓΡΗ ΒΑΝΙΛΙΑ
1 Κ.Σ. ΛΑΔΙ ΚΑΡΥΔΑΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, την σόδα, το ζεστό νερό και την υγρή βανίλια. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το ξίδι, το αλάτι και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Μοιράζουμε το μείγμα του κέικ σε δύο τσέρκι, καλυμμένα με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς, για 15-20 λεπτά.

Για την μους σοκολάτας με αβοκάντο:
Πολτοποιούμε στο μούλτι το αβοκάντο, προσθέτουμε το σιρόπι σφένδαμου, την υγρή βανίλια, το κακάο, το λάδι καρύδας και χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Απλώνουμε στο ένα κέικ τη μισή μους σοκολάτας με αβοκάντο και καλύπτουμε με το δεύτερο κέικ. Προσθέτουμε την υπόλοιπη μους σοκολάτας με αβοκάντο από πάνω και σερβίρουμε.