ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 08/03/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Σιμόνη Καφίρη
Ημερομηνία Προβολής: 8/3/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό κιλότο από μοσχάρι, κομμένο πολύ μικρούς κύβους
- 2 ποτ. έτοιμα βρασμένα κόκκινα φασόλια (2 κονσέρβες)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 4-5 σκελ. σκόρδο
- 1-2 καυτερές πιπερίτσες
- ½ φλ. λευκό κρασί
- 2 κόκκινες πιπεριές
- 2 πράσινες πιπεριές
- 1 ποτ. ντομάτα ψιλοκομμένη ή ντομάτα κονκασέ Pummaro
- 2 κ.γ. ζάχαρη
- 1-2 κ.σ. αλεύρι
- 2 κ.γ. ρίγανη
- 2 κ.γ. κύμινο
- 2-3 κ.σ. πιπέρι καυτερό (καγιέν)
- Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Ελαιόλαδο Άλτις
Για συνοδευτικά (προαιρετικά):
- Τορτίγιες
- 1 μπολ με καλαμπόκι βρασμένο
- 1 μπολ ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 μπολ τριμμένο τυρί τσένταρ (κόκκινο)
- 1 μπολ γιαούρτι
- 1 μπολ φιστίκια κάσιους
- 1 μπολ φρέσκο ανανά σε κύβους
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε πρώτα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και τις πιπεριές, κομμένες σε τετραγωνάκια. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε για να σοταριστούν τα υλικά και να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το κρέας και το σοτάρουμε καλά σε δυνατή φωτιά. Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι για να δέσει η σάλτσα μετά. Σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τις καυτερές πιπερίτσες ( ή μπούκοβο) και λίγο πιπέρι καγιέν. Προσθέτουμε ρίγανη, όχι πολύ, γιατί θα πικρίσει το φαγητό. Προσθέτουμε κύμινο και ζάχαρη. Χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε περίπου 25-30 λεπτά. Ξεπλένουμε σε μπόλικο νερό τα φασόλια από την κονσέρβα, τα στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε στο φαγητό 5 λεπτά πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά. Όταν χυλώσει η σάλτσα είναι έτοιμο.
Το σερβίρουμε σε πιατέλα και το συνοδεύουμε με ζεστές τορτίγιες (πίτες από καλαμποκάλευρο τις οποίες ζεσταίνουμε στον φούρνο τυλιγμένες σε αλουμινόχαρτο για μερικά λεπτά). Όταν οι καλεσμένοι μας είναι αρκετοί, μπορούμε να βάλουμε την πιατέλα με το τσίλι στη μέση του τραπεζιού και δεξιά και αριστερά από ένα δίσκο περιστρεφόμενο πάνω στον οποίο έχουμε τοποθετήσει τα μπολ με τα συνοδευτικά (δηλαδή τα συνοδευτικά επί 2).