ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 25/04/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Δήμο Κουρογιάννη
Ημερομηνία προβολής 25/04/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
(για 2 άτομα)
- 350 γρ. μοσχάρι (από μπούτι)
Για τη μαρινάδα:
- 40 ml ηλιέλαιο
- 40 γρ. μπέικιν πάουντερ
- αλάτι – πιπέρι
Για τη σάλτσα:
- 3 κ.σ. hoisin sauce
- 3 κ.σ. μέλι
- 3 κ.σ. κέτσαπ Hellmann’s με 50% λιγότερη ζάχαρη
- 2 κ.γ. κορν φλάουρ
- 2 κ.γ. σησαμέλαιο
- 2 σκελ. σκόρδο
- 150 γρ. μάνγκο
- ½ πιπεριά πράσινη
- ½ πιπεριά κόκκινη
- 30 ml λευκό κρασί
- 40 ml ηλιέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το μοσχάρι σε πολύ λεπτές φέτες, το βάζουμε σε ένα μπολ και το ανακατεύουμε μαζί με αλάτι – πιπέρι, λευκό κρασί, ηλιέλαιο και μπέικιν πάουντερ και το αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον, ιδανικά για μια μέρα, να μαλακώσει. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη hoisin sauce,το μέλι και τη κέτσαπ.
Κόβουμε το μάνγκο στη μέση και αφαιρούμε με προσοχή τη ψίχα χωρίς να χαλάσουμε το κέλυφος. Κόβουμε τη ψίχα του μάνγκο σε λωρίδες. Στη συνέχεια κόβουμε σε λωρίδες και τις πιπεριές και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Ζεσταίνουμε ηλιέλαιο σε ένα γουόκ ή σε ένα βαθύ τηγάνι. Τσιγαρίζουμε το μοσχάρι μαζί με το σκόρδο μέχρι να μισοψηθεί το κρέας. Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τις πιπεριές και το μάνγκο. Προσθέτουμε τη σος με κέτσαπ, μέλι και hoisin sauce και ανακατεύουμε. Διαλύουμε το κορν φλάουρ με ελάχιστο νερό και το προσθέτουμε στο γουόκ ανακατεύοντας. Μόλις δέσει η σάλτσα, σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το σησαμέλαιο. Σερβίρουμε πάνω στα κελύφη από το μάνγκο που καθαρίσαμε.