ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΑNΤΑΪΦΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ & ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ, ΚΟΚΚΙΝΗ ΦΑΚΗ & ΠΑΝΤΖΑΡΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 20/02/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Γιάννη Μάργαρη

Ημέρα προβολής 20/2/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

Για το κανταΐφι κοτόπουλο:

  • 200 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
  • 250 γρ. κανταΐφι
  • 150 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
  • 1 λάιμ
  • 50 γρ. τζίντζερ
  • 50 γρ. αγουρέλαιο  Άλτις
  • 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 1 κλων. λεμονοθύμαρο
  • Αλάτι- πιπέρι

Για τη σαλάτα:

  • 100 γρ. κόκκινη φακή
  • 250 γρ. κουνουπίδι
  • 300 γρ. παντζάρια
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1 λάιμ
  • 50 γρ. αγουρέλαιο  Άλτις
  • 1 κλων. λεμονοθυμάρο
  • 3 φύλλα δυόσμο
  • Αλάτι- πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα ωμά παντζάρια στο αλουμινόχαρτο μαζί με το σκόρδο, το θυμάρι και λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στο φούρνο 30 με 40 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος τους.
Βράζουμε ελαφρά την κόκκινη φακή σε αλατισμένο νερό, για 2-3 λεπτά και την κρυώνουμε.
Περνάμε ελαφρά από το μίξερ μόνο τα μπουκετάκια του κουνουπιδιού και προσέχουμε να μη γίνουν πολτός. Τα μαρινάρουμε μαζί με τις φακές, με χυμό από λάιμ και αλάτι.
Βγάζουμε τα παντζάρια από τον φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα κόβουμε σε κύβους και τα αναμειγνύουμε με το κουνουπίδι και τη φακή σε ένα βαθύ μπολ.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά φιλετάκια. Μαρινάρουμε τα φιλετάκια κοτόπουλου με ξύσμα λάιμ, τριμμένο τζίντζερ, αγουρέλαιο, αλάτι και πιπέρι. Λιώνουμε σε ένα τηγάνι τη μαργαρίνη με βούτυρο.
Χωρίζουμε το κανταΐφι σε λωρίδες.
Πασπαλίζουμε το κανταΐφι με φιστίκι Αιγίνης και λεμονοθύμαρο.
Τυλίγουμε το κοτόπουλο με το κανταΐφι και από πάνω ρίχνουμε τη λιωμένη μαργαρίνη με βούτυρο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Σερβίρουμε τα παντζάρια, το κουνουπίδι και το κανταΐφι κοτόπουλο.
Γαρνίρουμε με κόκκινη φακή και δυόσμο.