ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 16/04/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Ρένα Οροκλού
Ημερομηνία προβολής 16/04/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
- 100 γρ. αλεύρι
- 100 γρ. νιφάδες βρώμης
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 70 γρ. ζάχαρη καστανή
- 100 γρ. Flora με 25% βούτυρο
- 2 κ.σ. γάλα
- ½ κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. κόλιανδρο
- Ξύσμα από 1 λάιμ
Για την κρέμα:
- 1 φλ. φυτική σαντιγύ Morfat Creamy
- 1 φλ. τυρί μασκαρπόνε
- 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- ½ κ.γ. εσάνς βανίλιας
Για τη σάλτσα βύσσινου:
- 400 γρ. βύσσινο κομπόστα
- 100 γρ. ζάχαρη
- Χυμό από ½ λάιμ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μπλέντερ τις νιφάδες της βρώμης όσο να γίνουν μια πούδρα.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη βρώμη, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, τη μαργαρίνη με 25% βούτυρο, το ξύσμα από λάιμ και κόκκους κόλιανδρου κοπανισμένους και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα μείγμα “ψιχουλιαστό”. Προσθέτουμε το γάλα και σιγά – σιγά ομογενοποιούμε τη ζύμη μας. Αφήνουμε στο ψυγείο τη ζύμη ακριβώς 15 λεπτά.
Φτιάχνουμε τα μπισκότα σε ότι σχήμα θέλουμε, με τη βοήθεια κουπάτ, ανοίγοντας τη ζύμη σε πάχος περίπου 1 εκ. Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.
Ετοιμάζουμε τη κρέμα με σαντιγί & μασκαρπόνε χτυπώντας τη σαντιγί για 5 – 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει μαζί με τη ζάχαρη άχνη, το τυρί μασκαρπόνε και την εσάνς βανίλιας.
Για τη σάλτσα βύσσινου βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι για 5 λεπτά τα βύσσινα, τα οποία έχουμε στραγγίξει από τα ζουμάκια τους, μαζί με τη ζάχαρη και το χυμό από λάιμ.
Σερβίρουμε τα μπισκότα μας σαν τράιφλ γλυκό, βάζοντας στρώσεις από τρίμματα μπισκότου, κρέμας με σαντιγί & μασκαρπόνε και σάλτσας βύσσινου.