ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΡΑΓΑΝΟ ΡΟΛΟ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΦΙΛΕΤΟ ΤΟΝΟΥ & ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Από τον Chef Ανδρέα Βούλγαρη

ΤΡΑΓΑΝΟ ΡΟΛΟ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΦΙΛΕΤΟ ΤΟΝΟΥ & ΛΑΧΑΝΙΚΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 20/04/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

400 ΓΡ. ΦΙΛΕΤΟ ΤΟΝΟΥ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ TRATA ON ICE
50 ΓΡ. ΦΡΕΣΚΟ ΤΖΙΝΤΖΕΡ
2 Κ.Σ. ΦΡΕΣΚΟ ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
2 ΜΙΚΡΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΑΥΤΕΡΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ
2 Κ.Σ. ΣΟΓΙΑ ΣΟΣ
2 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΛΑΙΜ
5 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ-ΛΕΜΟΝΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
2 ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ
2 ΚΑΡΟΤΑ
2 ΠΡΑΣΑ
5 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
1 ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ
8 ΦΥΛΛΑ ΓΙΑ SPRING ROLLS
1 ΓΑΛΛΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ
6 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΗΛΙΕΛΑΙΟ (ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ)
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τον τόνο σε κυβάκια και τα μαρινάρουμε με τον φρέσκο κόλιανδρο, το τζίντζερ, τη σόγια σος, αλάτι, πιπέρι, τις καυτερές κόκκινες πιπεριές, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το χυμό λάιμ και την κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι-λεμόνι.
Αλείφουμε με νερό δύο φύλλα για spring rolls, προσθέτουμε λίγο από τον μαριναρισμένο τόνο, τα τυλίγουμε σε ρολό και τα τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με ηλιέλαιο. Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε λωρίδες (το πράσινο μέρος από τα κολοκυθάκια και το άσπρο μέρος από τα πράσα).
Σωτάρουμε σε ένα βαθύ τηγάνι τύπου γουόκ, με ελαιόλαδο, το κολοκυθάκι, το καρότο, την πιπεριά Φλωρίνης, το φρέσκο κρεμμύδι και το πράσο. Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και τον κόλιανδρο. Ρίχνουμε την κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι-λεμόνι, τη σόγια σος, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε σε ένα πιάτο φύλλα σαλάτας, προσθέτουμε τα σωταρισμένα λαχανικά και τα spring rolls με τον τόνο. Γαρνίρουμε με κρέμα βαλσαμικού και σερβίρουμε.