ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΡΑΧΑΝΟΜΠΑΤΖΙΝΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 06/12/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Από τη μαγείρισσα Tασούλα Κουφοπούλου


Ημερομηνία Προβολής: 06/12/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

Για ένα ταψί διαμέτρου 30 εκ.

 

  • 1 φλ. γάλα
  • 1 φλ. καλαμποκάλευρο
  • 1 φακ. μπέικιν πάουντερ
  • 250 γρ. φέτα
  • 5 κ.σ. μαργαρίνη Βιτάμ

 

Για την κρέμα τραχανά:

 

  • 2 ποτ. νερό
  • 1 ποτ. γάλα
  • 3 αβγά
  • ½ φλ. φέτα ή γραβιέρα
  • 1 ποτ. τραχανά ξινό

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την κρέμα τραχανά ζεσταίνουμε το νερό με λίγο αλάτι, προσθέτουμε τον τραχανά, ανακατεύουμε και αφήνουμε να ζεσταθεί για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και το αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 10 λεπτά.

Τρίβουμε με το χέρι τη φέτα μέσα στον τραχανά για να λιώσει και να γίνει σαν κρέμα.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε για 2-3 λεπτά να κρυώσει και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αβγά χτυπημένα, ανακατεύουντας γρήγορα για να μην ψηθούν.

Σε μια λεκάνη βάζουμε αλεύρι καλαμποκιού, μπέικιν πάουντερ, γάλα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε συμπληρώνοντας λίγο ακόμα αλεύρι αν χρειαστεί.

Αλείφουμε τον πάτο και τα τοιχώματα του ταψιού με αρκετή μαργαρίνη, και αδειάζουμε μέσα τη ζύμη της πίτας.

Με το χέρι στρώνουμε τη ζύμη στον πάτο αλλά και στα τοιχώματα του ταψιού προσέχοντας να έχουν παντού το ίδιο πάχος.

Αδειάζουμε την κρέμα του τραχανά μέσα στο ταψί.

Χτυπάμε άλλο ένα αβγό και το αδειάζουμε πάνω από την επιφάνεια του τραχανά απλώνοντας για να πάει παντού.

Τέλος τρίβουμε ακόμα μισό φλιτζάνι φέτα με το χέρι σε όλη την επιφάνεια της τάρτας.

Προσεκτικά με ένα μαχαίρι σπρώχνουμε τη ζύμη από τα τοιχώματα προς τα κάτω ώστε να είναι στο ίδιο ύψος σε όλο το ταψί.

Ψήνουμε στους 175 βαθμούς στον αέρα για 45 λεπτά μέχρι να γίνει ροδοκόκκινη.

Σερβίρουμε διακοσμώντας με 2 φυλλαράκια βασιλικού.