ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 27/05/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη

Ημερομηνία προβολής 27/05/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
- 400 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
- 150 γρ. γάλα Δωδώνη
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό Δωδώνη
- 150 γρ. μπισκότα τύπου digestive
Για το γαρνίρισμα:
- Τρίμματα μπισκότου ή χρωματιστή τρούφα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να φτάσει σε σημείο βρασμού και ρίχνουμε μέσα τη κουβερτούρα. Λίγο πριν να λιώσει τελείως αποσύρουμε από τη φωτιά. Εκτός φωτιάς η σοκολάτα θα συνεχίσει να λιώνει. Μόλις λιώσει τελείως η σοκολάτα την ανακατεύουμε σε ένα μπολ μαζί με το γιαούρτι μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα. Βάζουμε το τσέρκι μας πάνω σε λαδόκολλα, στρώνουμε μπισκότα στο πάτο, ρίχνουμε την μισή ποσότητα κρέμας, ρίχνουμε διάσπαρτα τρίμματα από μπισκότα, από πάνω την υπόλοιπη κρέμα και την βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για δύο ώρες. Διακοσμούμε την τούρτα μας με τρίμματα από μπισκότα ή χρωματιστή τρούφα. Πριν σερβίρουμε αφήνουμε την τούρτα μας για 5 – 10 λεπτά περίπου, όσο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.