ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 08/04/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Aπό τoν Pastry Chef Γιάννη Τσιμπανάκο
Hμέρα προβολής 08/04/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για τη βάση:
- 250 γρ. μπισκότα τύπου Digestive
- 100 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
- 2 κ.σ. κακάο
Για τη γέμιση:
- 350 γρ. κουβερτούρα
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος
- 50 γρ. κρέμα γάλακτος (για αραίωση με την καραμέλα)
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 250 γρ φουντούκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το ζαχαρούχο γάλα, με το κουτί του, στη χύτρα για μία ώρα, ή σε μια κατσαρόλα για 2-3 ώρες, μέχρι να καραμελώσει.
Για τη βάση:
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι, μέχρι να γίνουν σκόνη, τα ανακατεύουμε με το κακάο και τα βάζουμε σε ένα ταψί.
Λιώνουμε τη μαργαρίνη με βούτυρο σε ένα τηγάνι και την αναμειγνύουμε με το τριμμένο μπισκότο και το κακάο, μέχρι να γίνουν μία ομοιόμορφη ζύμη.
Στη συνέχεια ψήνουμε τη ζύμη στους 180 βαθμούς, για 8 λεπτά και την αφήνουμε να κρυώσει.
Για τη γέμιση:
Αραιώνουμε την καραμέλα από ζαχαρούχο γάλα με την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε χοντροκομμένα τα φουντούκια.
Ρίχνουμε το μείγμα στη βάση της τούρτας.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί.
Ανακατεύουμε τη σαντιγί με τη λιωμένη σοκολάτα και προσθέτουμε την κρέμα στη βάση της τούρτας.
Έπειτα τη βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένη για 2-3 ώρες.
Σερβίρουμε την τούρτα και πασπαλίζουμε με τριμμένα φουντούκια.