ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 12/03/2015
Βαθμός δυσκολίας:
Από την pastry Chef Χριστίνα Κάκκου
Ημέρα προβολής 12/03/15. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για στρογγυλή φόρμα 25 εκ.
Για τη βάση:
- 80 γρ. βούτυρο Lurpak
- 100 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ ή τύπου digestive
- 200 γρ. πραλίνα φουντουκιού
- 60 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Για την κρέμα:
- 1/2 lt γάλα
- 1 λοβό βανίλιας
- 80 γρ. ζάχαρη
- 4 κρόκους αβγών
- 25 γρ. αλεύρι
- 30 γρ. κορν φλάουρ
- 25 γρ. βούτυρο Lurpak
- 250 γρ. Arla κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
Για την επικάλυψη:
- Φράουλες
- Άχνη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη βάση:
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε μεγάλα κομμάτια στο μούλτι.
Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων.
Στο ζεστό μείγμα της λιωμένης σοκολάτας προσθέτουμε την πραλίνα φουντουκιού, το τριμμένο μπισκότο και αναμειγνύουμε.
Απλώνουμε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα του κέικ και το βάζουμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά να σφίξει.
Για την κρέμα:
Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά το γάλα και προσθέτουμε το λοβό βανίλιας και το 1/3 από τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ τους κρόκους, την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλεύρι και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε λίγο από το ζεστό γάλα στους κρόκους για να πάρουν θερμοκρασία και έπειτα τους ρίχνουμε στο κατσαρολάκι με το γάλα.
Αφού πήξει η κρέμα βανίλιας, συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με σύρμα, σε χαμηλή φωτιά, για περίπου 3-4 λεπτά. Αποσύρουμε την κρέμα από τη φωτιά, ρίχνουμε το κρύο βούτυρο κομμένο σε κομμάτια, και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ομογενοποιηθεί με την κρέμα βανίλιας.
Βάζουμε την κρέμα βανίλιας στο ψυγείο να κρυώσει, με διάφανη μεμβράνη από πάνω, για να μην κάνει κρούστα.
Χτυπάμε ελαφρώς την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Έπειτα ανακατεύουμε απαλά την κρύα κρέμα βανίλιας με τη σαντιγί. Στρώνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση του μπισκότου και τη βάζουμε στην κατάψυξη, για λίγη ώρα, μέχρι να σφίξει.
Γαρνίρουμε με τις φράουλες και πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη.